Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Έκκριμα σαλιγκαριού: Εξάγεται με φυσικό τρόπο από το είδος σαλιγκαριού Helix Aspersa το οποίο έχει επιζήσει για εκατομμύρια χρόνια κάτω από ακραίες συνθήκες. Το σαλιγκάρι έχει την ιδιότητα να παράγει βλέννα κατά την κίνησή του, αλλά και όταν βρίσκεται σε συνθήκες στρες. Η βλέννα αυτή λειτουργεί ως αμυντικός μηχανισμός και έχει σημαντικές ιδιότητες όπως το ότι αποτελεί ένα πλούσιο σύμπλεγμα συστατικών όπως:
• Αλλαντοΐνη: Διεγείρει την ανάπλαση του δέρματος και έχει επουλωτική, αντιερεθιστική και καταπραϋντική δράση.
• Πρω2τεΐνες: Συμβάλλουν στη θρέψη του δέρματος, βελτιώνουν την υφή του και το κάνουν πιο λείο και φωτεινό.
• Βιταμίνες Α, C και E: διεγείρουν τη σύνθεση κολλαγόνου και την ανανέωση του δέρματος
• Άλφα-υδροξυ-οξέα (AHA): Έχουν απολεπιστική δράση και βοηθούν στην ανανέωση κυττάρων.
• Βλεννοπολυσακχαρίτες: Παρέχουν ενυδάτωση και προστατεύουν το δέρμα από εξωτερικές επιθέσεις.
• Πρωτεολυτικά Ένζυμα: Βοηθούν στην ισορροπία πρωτεάσης/αντι-πρωτεάσης
• Κολλαγόνο και ελαστίνη: Βρίσκονται ως φυσικά συστατικά
Η χρήση του στα καλλυντικά προϊόντα:
• Έχει απολεπιστική δράση.
• Προάγει την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, καθώς και τη σύνθεση ινοβλαστών για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
• Συμβάλλει στη σύνθεση γλυκοζαμινογλυκανών και υαλουρονικού οξέος που συγκρατούν το νερό
• Δρα ως αντιοξειδωτικό προστατεύοντας το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία και τις ελεύθερες ρίζες
• Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και αποκαθιστά την συνοχή του.
Υαλουρονικό οξύ: Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό, ένας πολυσακχαρίτης του ανθρώπινου συνδετικού ιστού, που ρυθμίζει τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος. Βρίσκεται στη βασική στιβάδα της επιδερμίδας μεταξύ των κερατινοκυττάρων και του δικτύου των ινών του κολλαγόνου και συγκρατεί τα αποθέματα νερού. Μπορεί να συγκρατήσει μέχρι και 1000 φορές το βάρος του σε νερό.
Το υαλουρονικό οξύ μεσαίου μοριακού βάρους προσφέρει ενυδάτωση μακράς διαρκείας και κάνει την επιδερμίδα πιο απαλή. Το χαμηλού μοριακού βάρους υαλουρονικό οξύ διεισδύει βαθιά στο δέρμα, προσφέρει θρέψη και ενυδάτωση σε βάθος μειώνοντας τις ρυτίδες.
Υαλουρονικό Οξύ Μικρού Μοριακού Βάρους (Small Hyaluronic Acid): Υαλουρονικό οξύ (HA) μικρού μοριακού βάρους, με μοριακό βάρος που κυμαίνεται μεταξύ 37–56 kDa. Διαθέτει όχι μόνο καλές ενυδατικές ιδιότητες, αλλά και ικανότητα διαδερμικής απορρόφησης, συμβάλλοντας στην πιο βαθιά περιποίηση και θρέψη της επιδερμίδας. Συμβάλλει στη διατήρηση της νεανικής όψης της επιδερμίδας, συγκρατώντας το νερό, βελτιώνοντας την ελαστικότητα και μειώνοντας την εμφάνιση των ρυτίδων.
Κολλαγόνο: Το κολλαγόνο είναι μία ινώδης πρωτεΐνη και είναι βασικό συστατικό του συνδετικού ιστού. Παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανανέωση των κυττάρων και στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος, των νυχιών , των μαλλιών και των οστών. Με το πέρασμα των χρόνων η ικανότητα του οργανισμού να παράγει κολλαγόνο μειώνεται. Το κολλαγόνο συντίθεται από τέσσερα βασικά αμινοξέα: Προλίνη, Γλυκίνη, Αργινίνη, Υδροξυπρολίνη. Βοηθάει στην αντιγήρανση, ενυδάτωση, ελαστικότητα του δέρματος , μειώνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες.
Πρεβιοτικά: Πρόκειται για πολυφρουκτόζη (ινουλίνη και φρουκτόζη) το οποίο είναι ένα φυσικό πολυμερές σακχάρου που προέρχεται συνήθως από το κιχώριο ( είδος ραδικιού). Χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος και των μαλλιών. Εξισορροπεί τη μικροχλωρίδα του δέρματος προάγοντας την υγεία της επιδερμίδας κάνοντάς τη λεία και απαλή.
Έλαιο Αβοκάντο (Avocado Oil): Το έλαιο αβοκάντο, που προέρχεται από το φυτό Persea gratissima, είναι γνωστό για τις ενυδατικές, θρεπτικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα και περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις λεκιθίνης, βιταμινών Α, Ε και D, φυτοστερολών και αμινοξέων. Απορροφάται εύκολα από την επιδερμίδα, προσφέροντας εντατική θρέψη και ενυδάτωση, ενώ συμβάλλει στη διατήρηση της απαλότητας κ